Πάρτυ…

ert-ktirio.jpgΑντιγράφουμε από την Ελευθεροτυπία:

 

Πάρτι μονιμοποίησης (σημείωση του ΜΕΣαέξω: σε πολιτιστικό κέντρο με προεξάρχοντα τον Αντύπα!) διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το σωματείο συμβασιούχων της ΕΡΤ. Γιόρτασαν δηλαδή το αυτονόητο δικαίωμα για στοιχειώδη ασφάλεια περί την εργασία.

Στο χορό, ιδιαίτερα ευτυχείς και οι Αλ. Αλαβάνος (ΣΥΝ), Τ. Χυτήρης (ΠΑΣΟΚ), Χρ. Παναγόπουλος (πρόεδρος της ΕΡΤ). Ξέχασαν όμως να καλέσουν τους 400 συμβασιούχους, μεταξύ αυτών και 138 δημοσιογράφοι, που απολύθηκαν μία εβδομάδα πριν. Για ορισμένους ισχύει ό,τι αρπάξουμε…

 

Και συμπληρώνουμε εμείς:

και αυτούς που πληρώνονται και δεν εμφανίζονται ποτέ, αυτούς που δουλεύουν από το καλοκαίρι χωρίς συμβάσεις και πληρώνονται με αποφάσεις Δ.Σ., αυτούς που απολύθηκαν πρόσφατα μετά από 40 μήνες συνεχόμενων συμβάσεων και αυτούς που ετοιμάζονται να κάνουν συμβάσεις των 20 ενσήμων…

Για να μην πούμε για αυτούς τους νέους που έχουν εμφανιστεί εδώ και λίγες μέρες στο Ραδιομέγαρο και «εκπαιδεύονται»…

Advertisements

One Response to Πάρτυ…

  1. Ο/Η Γιάννης Μαμουζέλος λέει:

    Το θέμα των συμβασιούχων της ΕΡΤ και γενικότερα των εργασιακών σχέσεων και αμοιβών κάθε είδους εργαζόμενων δημοσιογράφων είναι ένα αίσχος, ένα πραγματικό όνειδος για τη δικομματική διακυβέρνηση, για τα κόμματα, την ΕΣΗΕΑ και γενικά οποιονδήποτε εμπλεκόμενο με οποιαδήποτε ιδιότητα! Ενοχλεί, αλλά αυτή είναι η αλήθεια, αφύ όλοι κλείνουν τα μάτια, συσκοτίζουν τα πράγματα, καταπίνουν πολλά και δουλεύουν συνειδητά πολύ κόσμο… Πόσοι χρειάζονται για τις μόνιμες ανάγκες, πόσοι για έκτακτες, πόσοι υπήρχαν σε δεδομένη χρονική στιγμή (π.χ. μετά το τέλος της εθελουσίας εξόδου του Παν-Παν), πόσοι τυχόν θα χρειάζονταν μετά και πως πληρώνονται τα ξέρουν ή εύκολα θα μπορούσαν να καταγράψουν και να δημοσιοποιήσουν οι αρμόδιοι… Και μετά να βρουν άκρη, με αντικειμενικά κριτήρια, όχι να βαφτίζουν δημοσιογράφο τον καθένα ή να αναθέτουν καθήκοντα προϊσταμένων, αρχισυντακτών κ.α. σε συμβασιούχους χωρίς ποτέ να έχουν ζητήσει ποιοι απ’ το τακτικό προσωπικό έχουν τα προσόντα γι’ αυτό και πολλές άλλες παρατυπίες (για να χρησιμοποιήσουμε κομψή έκφραση…) Οποιοι έχουν κότσια ας κάνουν ανοικτό διάλογο. Αλλά πολλοί πουλάνε εκδουλεύσεις μ’ αυτό το καθεστώς και βολεύουν φίλους, κολλητούς, κουμπάρους, κουμπάρες κ.λπ.
    Αυτά, βαρεθήκαμε και σιχαθήκαμε μ’ αυτή την κατάσταση, όσοι δουλεύουμε χρόνια στην ΕΡΤ ΄και την κρατήσαμε όρθια σε δύσκολες εποχές (τότε που κάποιοι μας ειρωνεύονταν και πανηγρύριζαν για τις δουλείες τους στα διωτικά κανάλια…) για να έρχονται ορισμένοι να απομυζούν τα ταμεία με πολλαπλάσιους μισθούς από εκείνους των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: